Barion Pixel

JADE

Minden, amit a Jaderól tudnod kell

A jade a tisztaság és a nyugalom jelképe. Keleten nagyra értékelik, a lelki béke bölcsességét jelképezi. A szívcsakrával társítják, növeli és táplálja a szeretetet. Védelmet nyújt, távol tartja az ártalmakat. Azt tartják róla, hogy vonzza a szerencsét és a barátságot.

Csakrái: minden csakra, a színeknek megfelelően

Származási hely: Kína, Olaszország, Közel-Kelet, Oroszország, Egyesült Államok, Mianmar

Általánosságban elmondható, hogy szerencsét hoz, békét teremt, segít az önmeghatározásban, javítja az önismeretet, felismerésekhez vezet, iránymutatást ad.

jade

Jellegzetességei

Pszichológiailag: a jade stabilizálja az egyéniséget, létrehozza az ész és a test egységét. Növeli az önállóságot.

Mentálisan: megszabadít a negatív gondolatoktól, és nyugtatja az elmét. Ötletekre sarkall, egyszerűbbé és érthetőbbé teszi az elvégzendő feladatokat, így azonnal hozzáfoghatunk az elvégzésükhöz.

Érzelmileg: a jade az álom köve. A homlokunkra helyezve jó meglátásokat sugalló álmokat hoz. Elősegíti az érzelmi felszabadulást, s elsősorban az ingerlékenységet szünteti meg.

Spirituálisan: a jade lehetővé teszi, hogy olyanná lehessünk, amilyenek igazából vagyunk, s feléleszti bennünk a rejtett tudást.

Fizikailag: a jade tisztító kő, támogatja a szervezet szűrő- és kiválasztó feladatot ellátó szerveinek a működését. Különösen a vesék számára hasznos.

Az egyes színek egyedi tulajdonságokkal is rendelkeznek.

Fehér jade: a leghasznosabb útra tereli az energiát. Megszűri a zavarokat, hangsúlyozza a legjobb elérhető eredményt, segít a döntéshozatalban és vonzza a megfelelő információkat.

Zöld jade: a legáltalánosabban elterjedt jade. Nyugtatja az idegrendszert, és a szenvedélyt eredményeket hozó utakra tereli. Használhatjuk a megromlott kapcsolatok harmonikussá tételére is.

Kék jade: a béke és az elmélkedés jelképe. Belső nyugalmat és türelmet biztosít. A lassú, de biztos fejlődés köve. Segít azoknak, akik rajtuk kívülálló okok miatt érzik magukat túlterhelve.

Piros jade: a legszenvedélyesebb és leginkább ösztönző jade. A szerelemmel áll kapcsolatban és kiengedi a gőzt. Csillapítja a haragot, oldja a feszültséget, méghozzá oly módon, hogy a javunkra váljon.

Narancssárga jade: energiával tölt fel, és finoman ösztönöz. Örömet ad, és arra tanít, hogy mindannyian szoros kapcsolatban állunk egymással.

Sárga jade: energiával tölt fel és ösztönöz, de van benne lágyság is. Örömöt és boldogságot hoz. Arra tanít, hogy mindannyian szoros kapcsolatban állunk egymással.

Barna jade: erősen földel. A Földdel áll kapcsolatban, kényelmet és megbízhatóságot ad. Segít alkalmazkodni az új környezethez.

Levendula jade: csillapítja az érzelmi sérülést és traumát, belső békét teremt. Az érzelmi kérdésekben éleslátásra és józanságra tanít, valamint egyértelmű határokat állít fel.

Forrás:

  • Karen Frazier – Gyógyító kristályok
  • Judy Hall – Kristálybiblia

Kosár

A kosár üres

Összesen
Ft0.00
0